Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Kulturens positiva inverkan på utmattningssymptom

Pressmeddelande   •   Jan 09, 2014 13:48 CET


Nya svenska forskarrön:

Kulturens positiva inverkan på utmattningssymptom

I samarbete med 1.6 miljonerklubben och postkodlotteriet presenterar vi nya svenska forskarrön som visar att utmattade kvinnor mår bättre, tänker bättre och får bättre kontakt med känslor efter olika kulturaktiviteter. Resultaten visar att kultur kan spela en stor roll för att minska utmattning och påverka känslosortering. Det är våra känslor som hjälper oss att minnas och att avläsa tidiga sjukdomssymptom. Kulturens användningsområde kan därmed utökas med ett nytt medicinskt, psykologiskt, sociologiskt och inte minst samhällsekonomiskt nyttoperspektiv.

Välkommen att möta
Alexandra Charles, ordförande i 1.6 miljonerklubben, skådespelarna Marie Göranzon och Lil Terselius, och den ansvarige forskaren Eva Bojner Horwitz tillsammans med forskarna Töres Theorell och Walter Osika samt fler kulturproducenter kopplade till forskningsprojektet Kulturpaletten. Förutom forskningsresultat presenterar forskarna kulturhälsoboxen för att inspirera vården att starta egna kulturpaletter och beskriver seminarieaktiviteter kopplade till Kulturhälsoboxen.

Måndag 27 januari 2014 kl. 13:00–14:30

Stallet i Stockholm, Nybrokajen 13, T-bana Kungsträdgården

Varmt välkomna!

OSA

Eva Bojner Horwitz

Med.dr, kulturhälsoforskare, redaktör

eva.bojner@telia.com, 070-586 36 94

www.kulturhalsoboxen.se

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.