Gå direkt till innehåll
Den 18 mars kommer Woman in Red till Luleå för en jämställd hjärtsjukvård.
Den 18 mars kommer Woman in Red till Luleå för en jämställd hjärtsjukvård.

Pressmeddelande -

LULEÅ SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Onsdagen den 18 mars slår hundratals Luleåbor ett slag för en jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom Woman in Red kampanjen. Det är en landsomfattande kampanj som uppmärksammas i 18 städer och syftar till att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar. 

Den 18 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben på de senaste nyheterna inom forskning på kvinnohjärtat. Woman in Red på Hotell Savoy i Luleå bjuder på information, inspiration och mycket glädje där insamling till forskning på kvinnohjärtat står i fokus. Universitetslektorn och forskaren Ulrica Strömbäck informerar om kvinnor som kan drabbas av en andra hjärtinfarkt. Författaren Majvor Müller talar om betydelsen av att vårda livet och Jacqueline Miura underhåller.

För mer information, bilder och intervjuer, vänligen kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com, tel 0709-969599.

Se hela programmet på www.1.6miljonerklubben.com

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11