Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

MALMÖ SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Pressmeddelande   •   Feb 26, 2020 16:30 CET

Den 27 mars kommer Woman in Red till Malmö för en jämställd hjärtsjukvård.

Fredagen den 27 mars slår hundratals Malmöbor ett slag för en jämställd hjärtsjukvård i Malmö Börshus, genom Woman in Red. En landsomfattande kampanj som sprider kunskap om hur kvinnor kan överleva hjärt- och kärlsjukdomar. 

Den 27 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med stiftelsen Kvinnor & Hälsa på de senaste nyheterna inom forskningen om kvinnohjärtat. Medicinsk information varvas med underhållning med bl a Wille Crafoord. Professor ISABEL GONCALVES informerar om det senaste inom hjärtforskning. Näringsfysiolog FREDRIK PAULÙN, berättar hur man biohackar för en bättre hjärt-/kärlhälsa.Fredrik drabbades själv av en stroke 2006. ANNA EGERSTEDT, specialist i kardiologi och invärtesmedicin  informerar om sambandet mellan hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

 Konferencier under kvällen är Annika Jankell.

För mer information, bilder eller intervju, vänligen kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com, tel 0709-969599

Se hela programmet på www.1.6miljonerklubben.com

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.