Gå direkt till innehåll
Mental Health Evening med gripande berättelser, viktiga samtal och fantastisk musikunderhållning

Pressmeddelande -

Mental Health Evening med gripande berättelser, viktiga samtal och fantastisk musikunderhållning

På onsdag (10 oktober) blir det en kväll för minskade fördomar kring psykisk ohälsa, Mental Health Evening. Då delar Psykiatrifonden ut Fördomspriset 2018 och forskningsstipendier. Kvällen innehåller gripande berättelser och viktiga samtal med välkända personer. Dessutom blir det en fantastisk musikunderhållning av bland andra Benny Andersson, Helen Sjöholm och Rickard Söderberg.

Psykisk ohälsa skapar lidande och kostar samhället stora belopp. I Sverige är unga människor särskilt utsatta. Nästan en av fyra mellan 16 - 18 år drabbas och varje svensk känner någon som lider av psykiska besvär. Mycket går att göra för att förbättra psykisk ohälsa hos människor och deras närstående. Under Mental Health Evening kommer många talare att berätta gripande berättelser om sina erfarenheter av psykisk ohälsa. Viktor Frisk, artist och författare, berättar om sin ADHD. Anders Hansen, författare och psykiater talar om hur träning påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa.

I hela västvärlden utgör psykisk ohälsa det i särklass största hotet mot folkhälsan och Sverige är inget undantag. Psykiatrifonden arbetar för att hitta bättre behandlingsmetoder mot psykisk ohälsa. Mental Health Evening vill bidra till att ta bort fördomar kring psykisk ohälsa samt öka möjligheterna till mer forskning som kan förebygga och behandla psykisk ohälsa för att minska lidande, öka livskvaliteten och rädda liv. Tema för kvällen är stress och sjukdom.

PROGRAM:

Plats: Hotel Rival. Mariatorget, Stockholm
Tid: 10 oktober kl 19-22

19.00 – Alexandra Charles och Simon Kyaga
Mindfulness
Martin Schalling, ordförande, Psykiatrifonden
Lena Flyckt: Stress och utmattning
Utdelning av Fördomspriset 2018
Helena Rönning talar om egna erfarenheter
Urban Peterson Bargo, WeMind: Forskning inom psykisk ohälsa
Viktor Frisk: Hur stress påverkar ADHD
Musik: Benny Andersson och Helen Sjöholm

20.50 – Musik: Benny Andersson och Rickard Söderberg
21.00- Anders Hansen, ”Hjärnstark”
Madeleine Liljegren, Mental Health Run
Stefan Einhorn, Utdelning av Psykiatrifondens forskningsstipendier
Jill Taube: Danssteget
Simon Settergren, skådespelare, filmproducent, manusförfattare

Ullakarin Nyberg, suicidprevention vid stress
Musik: Lise & Gertrud

För mer information kontakta: Lena Flyckt, tel 073-6884155 eller Inger Söderholm,inger@1.6miljonerkliubben.com, tel 0709-969599
Läs mer på www.psykiatrifonden.se och www.1.6miljonerklubben.com

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige