Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Mental Health Evening riktar ljuset på psykisk ohälsa och ångest

Pressmeddelande   •   Sep 12, 2019 08:30 CEST

Mental Health Evening arrangeras för tredje året i rad.

En av tio svenskar har ångestsyndrom och ångest är ett vanligt symtom vid annan psykisk ohälsa och kan i värsta fall bli livshotande. Men vad är ångest och varför får vi ångest? Vad finns det för behandlingsalternativ och hur kan vi förebygga detta folkhälsoproblem? 

Mental Health Evening den 7/10 drar vi upp ridån på Södra Teatern för att öka kunskapen om ångest och psykisk ohälsa genom att låta experter och personer med egna erfarenheter berätta. Med artister och musik vill vi visa att det finns hopp.

Mental Health Evening arrangeras av 1,6 & 2,6 miljonerklubben, Psykiatrifonden och Icakuriren för tredje året i rad. Årets tema är ångest. Medicinska experter, personer med egna erfarenheter och artister deltar för att öka kunskapen om psykisk ohälsa, minska stigma och väcka hopp.

- Alla känner någon med psykisk sjukdom. Vi vill öka kunskapen om psykisk ohälsa och vid årets Mental Health Evening fokuserar vi på ångest som drabbar många människor, säger Alexandra Charles von Hofsten, ordförande för 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Vi ser fram emot en angelägen helkväll med medicinska experter och fantastiska artister.

- Många drabbas av ångestsyndrom eller andra tillstånd med ångest som ett av huvudsymtom, säger Maria Larsson, psykiater från Psykiatrifonden. Det finns olika behandlingar och metoder för att både förebygga och behandla, som vi vill lyfta fram. Mer forskning behövs på området för ökad kunskap och för att minska lidandet.

Medverkande artister och experter: Anders Hansen, Ullakarin Nyberg, Martin Schalling, Christian Dahlström, Lill Lindfors, Sonja Aldén, Mollie Minott, Alexandra Charles von Hofsten med flera.

Biljetter och program: www.1.6miljonerklubben.se Programmet finaliseras inom kort.

Plats: Södra Teatern, Mosebacketorg, Stockholm.

Tid:  Måndag den 7/10, 18.30-21.30.

Arrangörer: Mötet arrangeras av 1,6 & 2,6 miljonerklubben, Psykiatrifonden och Icakuriren,

i samarbete med (H)järnkoll, WeMind, Suicide Zero och Mental Health Run.

Mötet möjliggörs med stöd av WeMind, Cura och A-gruppen.

Eventuellt överskott går oavkortat till forskning på området psykisk ohälsa.

Mediekontakt: Journalister som vill delta eller boka intervjuer, kontakta: Petra Eurenius, petra@1.6miljonerklubben.comtel. 070-9186562.

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com