Gå direkt till innehåll
Måndag 1 juli deltar socialminister Lena Hallengren (s) i ett seminarium om psykisk ohälsa i Sverige och i övriga Europa. Medicinska experterna docent Lena Flyckt och professor Anders Håkansson är två av övriga deltagare.(foto Kristian Pohl)
Måndag 1 juli deltar socialminister Lena Hallengren (s) i ett seminarium om psykisk ohälsa i Sverige och i övriga Europa. Medicinska experterna docent Lena Flyckt och professor Anders Håkansson är två av övriga deltagare.(foto Kristian Pohl)

Pressmeddelande -

Nitlott när spelberoendet ökar bland svenska kvinnor

ALMEDALEN 1 juli

Imorgon den 1 juli kl 15 i Europahuset deltar socialminister Lena Hallengren (s) i ett seminarium tillsammans med experter inom psykisk ohälsa i Sverige och i övriga Europa. 

Sverige kan ta del av övriga Europas lösningar på psykisk ohälsa, vårt folkhälsoproblem. I Sverige ökar spelberoendet bland kvinnor och fler kvinnor än män är spelberoende. Kvinnor dricker mer alkohol och ofta finns psykisk ohälsa med i bilden. Psykisk ohälsa har ökat bland yngre flickor. Den 1 juli diskuterar experter på psykisk ohälsa fakta, möjliga lösningar och gör jämförelser med andra europeiska länder. Sverige skiljer sig från övriga Europa när det gäller psykisk ohälsa, spel- och alkoholberoende. 

Lena Hallengren (s), socialminister, deltar tillsammans med medicinska experter på alkohol-, spelberoende och psykisk ohälsa: Danuta Wasserman, Professor KI, Markus Heilig, Professor Linköpings Universitet, Anders Håkansson, Professor Lunds Universitet, Lena Flyckt, Docent KI och Psykiatrifonden, Urban Petterson Bargo, WeMind och Psykiatrifonden,och Magdalena Gerger, VD Systembolaget, för att diskutera lösningar. 

Dag: 1 juli
Tid: kl 15.00 – 16.45 (kaffe/te/vatten serveras före seminariet från kl 14.45)
Plats: Europahusets paviljong, Strandvägen 2, Visby


För mer information och intervjuer, kontakta: Petra Eurenius, petra@1.6miljonerklubben.comtel. 070-9186562.

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige