Gå direkt till innehåll
Den 3 april kommer professor Mårten Segelmark och kardiolog Anna Karlsson-Egerstedt att informera om kvinnors hälsa i Lund.
Den 3 april kommer professor Mårten Segelmark och kardiolog Anna Karlsson-Egerstedt att informera om kvinnors hälsa i Lund.

Pressmeddelande -

Ny satsning på kvinnors hälsa i Lund

Den 3 april är det premiär för kvinnohälsoorganisationen 1,6 & 2,6 miljonerklubben i Lund.
Då kommer två medicinska experter till Lunds Universitet för att informera om hur riskerna för kvinnor att drabbas av hjärtsjukdom kan minskas. Det är Anna Karlsson-Egersted,specialistläkare i kardiologi vid Helsingborgs lasarett, och Mårten Segelmark, professor i njurmedicin vid Lunds Universitet, som informerar om kroniska njursjukdomar hos kvinnor.
Joakim Zander, författare, berättar om sina senaste tre deckare och om hur han han gick från att vara jurist till att bli författare.


Dag: 3 april kl 17.30-21
Plats: Segerfalksalen Medicinska Fakulteten Lunds Universitet, Biomedicinskt Centrum, BMC.

1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell kvinnohälsoorganisation som grundades 1998 och som arbetar för kvinnors hälsa. Organisationen är representerad på ett 30-tal orter i Sverige och informerar och inspirerar till bättre hälsa. Organisationen arbetar för att genusaspekten ska bli en obligatorisk del i medicinsk forskning och läkarutbildning. Den driver även egna projekt för kvinnors hälsa med fokus på förebyggande hälsa och kunskapsspridning.

För mer information kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com eller 0709-969599.

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11