Gå direkt till innehåll
På söndag delar Nyamko Sabuni (L) ut årets Hälsopris på Gärdet i Stockholm.
På söndag delar Nyamko Sabuni (L) ut årets Hälsopris på Gärdet i Stockholm.

Pressmeddelande -

NYAMKO SABUNI DELAR UT ÅRETS HÄLSOPRIS

På söndag, den 8 september arrangeras årets stora Hälsodag på Gärdet. Då delar Nyamko Sabuni (L) ut årets Hälsopris till Årets hälsohjälte. Årets hälsohjälte ska vara en yrkesverksam person som gjort goda insatser för folkhälsan, en inspiratör, innovatör, författare eller någon som utmärkt sig som en riktig hälsohjälte. Tidigare års vinnare har bland andra varit Maria Borelius, Paulo Roberto och Terese Alvén. Hälsopriset instiftades av Annette Lefterow och Alexandra Charles. 

- Med Hälsopriset vill vi lyfta aktörer och företag som arbetar för den svenska folkhälsan. De som tar individuellt eller socialt ansvar. Det är ett viktigt pris att lyfta för alla som medverkar för en bättre folkhälsa, säger Annette Lefterow, wellnessexpert.

Hälsopriset instiftades 2015 av wellnessexpert Annette Lefterow och Alexandra Charles, 1,6 & 2,6 miljonerklubben, för att uppmärksamma hälsosamma insatser för folkhälsan. I år delas priset ut av Nyamko Sabuni (L) på söndag den 8 september, kl 13, under 1,6 & 2,6 miljonerklubbens Hälsodag på Gärdet, mitt i Stockholm.

Hälsoprisets jury består av Annette Lefterow, wellnessexpert, Alexandra Charles, ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben, Pamela Andersson, journalist och Annika Jankell, programledare.

Symbolen för Hälsopriset är en rosa kristall, formad som en stjärna, som symboliserar kärlek, respekt och talang.

1,6 & 2,6 miljonerklubbens Hälsodag på Gärdet bjuder på aktiviteter för hela familjen med fokus på hälsa, kunskap och glädje. Det blir underhållning, gympa, yoga, ett Hjärtgåing lopp och mycket mer.

Läs mer om Hälsopriset och Hälsodagen på www.1.6miljonerklubben.com

För mer information kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com, tel 0709-969599

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige