Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Örebros kvinnor mer hjärtfriska än rikssnittet men många rör på sig för lite

Pressmeddelande   •   Mar 04, 2014 09:22 CET

Hjärt-kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor i Sverige. Minst två tredjedelar av alla hjärtinfarkter bedöms kunna förebyggas genom hälsosammare levnadsvanor, där kost och motion är två avgörande faktorer. I Örebro kommun är dödligheten något lägre än rikssnittet*, men hela 12 procent av kvinnorna har en alltför stillasittande fritid.** Ökad kunskap är livsavgörande och detta är utgångspunkten för att 1,6 & 2,6 miljonerklubben och insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa för nionde året i rad drar igång kampanjen Woman in Red.

Läs mer i pressmeddelandet.

 


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.