Gå direkt till innehåll
Den 8 mars kommer Woman in Red till Östersund för en jämställd hjärtsjukvård.
Den 8 mars kommer Woman in Red till Östersund för en jämställd hjärtsjukvård.

Pressmeddelande -

ÖSTERSUND SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

På internationella kvinnodagen, söndagen den 8 mars, slår hundratals kvinnor i Jämtland ett slag för jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom kampanjen Woman in Red. Under mars månad pågår Woman in Red i 17 städer runtom i landet, för att uppmärksamma forskningen inom kvinnors hälsa och att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar. 

För 15:e året i rad bjuder 1,6 och 2,6 miljonerklubben tillsammans med stiftelsen Kvinnor & Hälsa in till information och inspiration om nyheter på kvinnors hjärt-kärl sjukdomar.   Kardiolog Mona Lycksell, överläkare vid Specialistläkarhuset i Sundsvall informerar om hur vi kan förebygga hjärtsjukdomar hos kvinnor. Musikalartisten Jacob Stadell underhåller. Det blir en kväll i Folkets Hus, Östersund, med information, inspiration och mycket glädje, där forskning på kvinnohjärtat står i fokus. 

För mer information, bilder, intervjuer kontakta: Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com, tel 0709-969599

Läs mer på www.1.6miljonerklubben.com 

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material