Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

WOMAN IN RED TILL MALMÖ

Pressmeddelande   •   Feb 17, 2018 14:08 CET

Woman in Red Vår årliga kampanj för kvinnohjärta

När: Tisdagen den 20 februari Var: Scandic Triangeln

Tid: Kl. 14:00

Välkommen på pressträff inför Woman in Red i Malmö.
På plats kommer personer från produktionsteamet – Malmö att finnas tillsammans med några av galans artister/deltagare, så som Joakim Safari från Idol, representanter från Drivkraft, bandet Prime Time m.fl.

-------

Mer info om evenemanget:

Hjälp oss rädda kvinnohjärtan

Woman in Red till Malmö

Den 9 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red på Scandic Triangeln i Malmö, en kväll som sätter kvinnohjärtat i fokus och samlar in pengar till forskning. Andreas Edsfeldt forskare i kardiologi, undersöker personer med diabetes med en ökad risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdom till följd av åderförkalkning.

Kvällen innehåller livsstilstips, modevisning och artister som Björn Ranelid, Joakim Safari från Idol, Hanna K Mölstad, Pearl Jarl (Paula Åkesdotter- Jarl) en hemlig artist och kocken Jennie Walldén. Ett brett utbud av utställare finns också på plats.
Vår fantastiska grundare Alexandra Charles von Hofsten är kvällens konferencier.

Runt den internationella kvinnodagen i mars anordnar 1,6 & 2,6 miljonerklubben den årliga kampanjen Woman in Red runtom i landet, för att uppmärksamma kvinnohjärtat och samla in pengar till klinisk forskning. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. Ökade forskningsanslag leder till att fler liv kan räddas och att mer kunskap om hjärthälsa kan spridas både till allmänheten och till yrkesverksamma.

Färsk statistik visar att svenska kvinnor med hjärtinfarkt inte får rekommenderad behandling och därför har högre dödlighet än män med hjärtinfarkt. Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar. En sjukdom som är en vanligare dödsorsak än bröstcancer bland kvinnor. Trots detta bedrivs forskningen fortfarande utan tillräckligt könsperspektiv. Kunskapen om kvinnohjärtat är fortfarande otillräcklig, både inom forskning och bland allmänheten. Kvinnor och mäns hjärtan ser olika ut. Kvinnor med hjärtinfarkt har i vissa fall andra symtom än män. Det är fortfarande okänt att kvinnor, förutom de traditionella riskfaktorerna, har andra riskfaktorer såsom havandeskapsförgiftning, diabetes under graviditeten samt att sluta amma för tidigt. Trots detta är kvinnohjärtat underrepresenterat i kliniska studier och forskningen bedrivs i stor utsträckning på manshjärtat.

Läs mer på www.1.6miljonerklubben.com VÄLKOMMEN! 

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com