Gå direkt till innehåll
Annika Strandhäll (S) och Alexandra Charles
Annika Strandhäll (S) och Alexandra Charles

Pressmeddelande -

PRESSINBJUDAN: Alexandra Charles tilldelas medalj av regeringen

Regeringen har beslutat att tilldela Alexandra Charles medaljen Illis Quorum meruere labores i guld av åttonde graden för sitt arbete med kvinnors hälsa. Alexandra Charles är ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Media bjuds in att delta vid utdelningsceremonin.

Dag: 31 augusti 2018

Tid: kl 11 – 11.30 - Medaljutdelning

Plats: Tessinska Palatset, Slottsbacken 4, Stockholm

- Alexandra Charles har gjort stora insatser för att lyfta frågor och forskning om kvinnors hälsa. Regeringen ger henne utmärkelsen för sitt stora engagemang och sätt att inspirera, säger socialminister Annika Strandhäll.

Forskning om kvinnors hälsa har länge legat efter forskning på män. Alexandra Charles olika initiativ har varit otroligt viktiga för en breddad debatt, fördjupad kunskap, nya framsteg och en mer jämställd vård i Sverige.

- Äntligen får kvinnohälsofrågor den tyngd och den uppmärksamhet de förtjänar. En jämställd hälsa är viktig framförallt för oss kvinnor. Vården måste ta hänsyn till biologiska könsskillnader, säger Alexandra Charles.

VÄLKOMMEN!

O.s.a.till inger@1.6miljonerklubben.se eller tel 0709-969599

Ämnen

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11