Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

PRESSINBJUDAN: Release av 2012 års Svenska Kalenderflickor och presentation av en stor undersökning om kvinnors hälsa

Pressmeddelande   •   Sep 30, 2011 08:30 CEST

Möt en minister, en deckarförfattare, en sexrådgivare och en schlagerstjärna tillsammans med en flickfotograf!

2012 års kalenderflickor är här! Bland årets kalenderflickor hittar vi bland annat en minister, en deckarförfattarinna, en sexrådgivare och en schlagerstjärna. Kalenderflickorna och fotograf Bingo Rimér presenteras på en kalenderrelease den 5 oktober.

Sedan 2005 har 1,6 miljonerklubben gett ut en kalender. I år är temat hälsa och rörelse. Överskottet av intäkterna av försäljningen går oavkortat till insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa, som samlar in pengar till vetenskaplig forskning med fokus på kvinnors hälsa.

Färsk undersökning om kvinnors hälsa
1,6 miljonerklubben presenterar samtidigt resultaten från en undersökning gjord bland 5 000 svenska kvinnor under september 2011.

Undersökningen som tar upp frågor gällande svenska kvinnors vanor inom områdena motion, kost, alkohol, tobak, stress och sex, presenteras av kvinnohjärtexperten och överläkaren Karin Schenck-Gustafsson.

Tid:            Kl 12.00-14.00 onsdagen den 5 oktober 2011

Plats:         Café Opera, Operahuset, Karl XII:s torg, Stockholm

En lätt lunch serveras.

Varmt välkommen!


Alexandra Charles
Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Om 1,6 miljonerklubben
Klubben grundades 1998 av Alexandra Charles som är ordförande sedan dess. Hon hade då hört hjärtprofessorn och chefen för Centrum för Genusmedicin Karin Schenck-Gustafsson samt gynekologiprofessorn Britt-Marie Landgren berätta om hur mansdominerad forskningen är och hur kvinnor diskrimineras i vården.

För att kunna sprida information ur ett mer kvinnligt perspektiv, inte bara om hjärtsjukdomar utan också om andra ämnen, bildades 1,6 miljonerklubben med fokus på den mogna kvinnan.. Namnet kom av att det då fanns 1,6 miljoner kvinnor över 45 år i Sverige.

Nu finns även 2,6 miljonerklubben som riktar sig till kvinnor upp till 45 år och sätter ljus på de yngre kvinnornas situation. Det lever ca 1,1 miljoner kvinnor i åldern 25-45 år i Sverige. Det finns systerföreningar till klubbarna i Norge och Tyskland och snart även i Belgien.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.