Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Psykisk ohälsa bland äldre faller mellan stolarna

Pressmeddelande   •   Apr 16, 2015 11:13 CEST

Vad är själens ABC? Hur kan omgivningen ge första hjälpen vi psykiska problem?

Susanne Rolfner, filosofie magister och sjuksköterska reder ut vid vårt seminarium varför äldre faller mellan stolarna inom psykiatrin.

Tom Wiklund, överläkare från cancersjukhuset Docrateskommer tillsammans med Solveig Ternström, författare berätta om prostatacancer och hur tabubelagt det är bland män och hur det kan angå kvinnor. Hur ser cancervården ut idag och vad kan vi göra?

Linda Ekerljung, medicinsk dr, och forskare vid Göteborgs Universitet förklarar allt kring folksjukdomen astma.

För att få kontroll på sin astma finns det nu hjälp i form av en app och GSK berättar hur den nya appen fungerar och kan vara till hjälp.

Helena Blomljus, konstnär delar med sig om sitt projekt på ett äldreboende i Kungsbacka och om hur miljön på äldreboenden kan bli mer harmonisk och avslappnat.

När: Måndagen den 20 april

Tid: Kl 17:30- 21:00

Var: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyn 36, Göteborg

Information och anmälan: kontakta Linda Lindberg

linda@1.6miljonerklubben.com eller ring 08-122 112 25

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument