Gå direkt till innehåll
På tisdag presenteras ett lyckat forskningsprojekt av professor Solvig Ekblad på utrikesfödda kvinnor med barn. Cecilia Elving (L) och Anna Maria Corazza Bildt kommenterar forskningsresultatet.
På tisdag presenteras ett lyckat forskningsprojekt av professor Solvig Ekblad på utrikesfödda kvinnor med barn. Cecilia Elving (L) och Anna Maria Corazza Bildt kommenterar forskningsresultatet.

Pressmeddelande -

​Psykisk ohälsa bland utrikesfödda kvinnor botas med kunskap om mänskliga rättigheter.

På tisdag den 2 juli i Almedalen presenteras resultatet av ett lyckat forskningsprojekt på utrikesfödda kvinnor med barn, av professor Solvig Ekblad, Karolinska Institutet. Solvig Ekblad står bakom projektet tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubben med verksamhetsbidrag från Folkhälsomyndigheten. På plats finns även Cecilia Elving, (L) ordförande Liberala Kvinnor och Anna Maria Corazza Bildt, samordnare av barns rättigheter vid Europaparlamentet, som reflekterar över det lyckade resultatet. Kerstin Blomberg, lokal koordinator på Gotland informerar om cirkelträffarna tillsammans med två utrikesfödda kvinnliga deltagare, som berättar hur träffarna har hjälpt dem till ett friskare och tryggare liv. 

Solvig Ekblad är professor i mångkulturell hälso- och sjukvårdsforskning vid Karolinska Institutet.

Dag: Tisdag 2 juli 2019 kl 16-00 - 17.45
Plats: Soberian, Kilgränd 1, Almedalen/Visby (vid Clarion Hotel Wisby)

För mer information och/eller intervjuer, kontakta Inger Söderholm, tel 0709-969599 eller inger@1.6miljonerklubben.com

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige