Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Rädda våra ben!

Pressmeddelande   •   Okt 18, 2012 15:53 CEST

- Välkommen på Höstseminarium med anledning av Internationella Osteoporosdagen

På lördag infaller Internationella Osteoporosdagen. Med anledning av detta anordnas ett seminarium med tonvikt på sjukdomen som riskerar att drabba varannan kvinna över 50. Experter inom området Östen Ljunggren och Kristina Åkesson deltar och behandlar två viktiga frågeställningar: ”Hur ställer man diagnos och behandlar?” och ”Hur minskar vi risken för benbrott?” 

Den 22 oktober anordnas det stora Höstseminariet som tar upp en rad heta och engagerande ämnen, bland annat det viktiga ämnet Osteoporos. Kvällen bjuder även på utdelning av 1,6 & 2,6 miljonerklubbens årliga stipendier till en journalist och en vetenskapskvinna som stöttar kvinnor i samhället och kvinnans position. Årets stipendier går till Amelia Adamo och bitr. överläkare Josefin Segelman och delas ut av jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.

Läs mer i bifogat program.

När: Måndagen den 22 oktober 17-21
Var: Oscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm
OSA: christina@1.6miljonerklubben.com

Varmt välkommen!

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.