Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Seminarium i Kalmar med hjärtat i fokus

Pressmeddelande   •   Sep 23, 2016 08:00 CEST

I samband med internationella hjärtdagen i september bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till ett seminarium om hjärtsvikt. Vi får lyssna till Peter Johansson, hjärtsviktssjuksköterska och forskare och hjärtsviktspatienten Petra Karlsson. Dessutom bjuder Ingela Karlsson, artist & inspiratör på uppiggande underhållning. 

Välkommen hälsar vår kontaktkvinna, Marie-Louise Hagström

När: 28 september 2016, kl 17:30

Var: Teatervallen, Kalmar teater, Olof Palmes gata, Stentrappan upp till Teatervallen i Kalmar

Ur programmet:

Hjärtsvikt, diagnos och behandling
Peter Johansson, docent och hjärtsviktssjuksköterska vid Linköpings Universitetssjukhus berättar om hur man upptäcker hjärtsvikt och vilka olika behandlingar som finns tillgängliga. Peter kommer också kort att berätta lite om sin egen forskning kring kopplingen mellan hjärtsvikt och depression.

Mitt liv tog en annan väg
Petra Karlsson berättar om livet som hjärtsviktspatient. Själv drabbades hon av sjukdomen vid trettiofem års ålder till följd av en tuff cancerbehandling.

Så bra med hjärtat
Ingela Karlsson, artist och inspiratör sjunger fram en tavla av hjärtans lust och glädje.

Anmäl dig här

Seminariet anordnas i samarbete med Novartis

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.