Gå direkt till innehåll
I mars slår tusentals kvinnor runtom i landet ett slag för en jämställd hjärtsjukvård.
I mars slår tusentals kvinnor runtom i landet ett slag för en jämställd hjärtsjukvård.

Pressmeddelande -

STJÄRNBESTRÖDD KVÄLL FÖR EN JÄMSTÄLLD HJÄRTSJUKVÅRD

Under mars månad slår tusentals kvinnor i 18 städer runtom i landet, ett slag för en jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom kampanjen Woman in Red. Varje dag avlider omkring 50 kvinnor i Sverige av akut hjärtinfarkt. Sex av tio dödsfall kan förebyggas. Äldre kvinnor med hjärtinfarkt får fortfarande inte rätt behandling enligt rekommendationerna.

Den 9 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red med stjärnartister och information om den senaste forskningen på kvinnohjärtat. Babben Larsson, Mark Levengood, Shirley Clamp, Robert och Maria Wells underhåller och de medicinska experterna professor Karin Schenck-Gustafsson och livsstilsprofessor Mai-Lis Hellénius informerar om den senaste forskningen på kvinnohjärtat.

Måndagen den 9 mars delar Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubben ut sina årliga stipendier till unga forskare för forskning på kvinnors hjärthälsa under Woman in Red i Stockholm. Stipendierna delas ut av socialminister Lena Hallengren. Woman in Red kampanjen samlar in pengar till förmån för vetenskaplig forskning som är betydelsefull och livsviktig för kvinnor.

Ökade forskningsanslag leder till att fler liv kan räddas och att mer kunskap om hjärthälsa kan spridas till allmänheten. Symtom och biologi vid hjärtinfarkt är olika mellan kvinnor och män. Trots detta är kvinnohjärtat underrepresenterat i kliniska studier och forskningen bedrivs i stor utsträckning på manshjärtat. Woman in Red är en kampanj som syftar till att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar. 

.

För mer information om Woman in Red, stipendiaterna, seminarierna, beställning av bilder eller önskemål om intervjuer vänligen kontakta: Inger Söderholm, 0709-969599 inger@i.6miljonerklubben.com.

Stiftelsen Kvinnor & Hälsa https://www.kvinnorochhalsa.com/

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11