Gå direkt till innehåll
Den 10 juni spelas Hjärtgolfen på Mälarö Golfklubb på Ekerö, Stockholm. En golftävling för tjejer och kvinnor.
Den 10 juni spelas Hjärtgolfen på Mälarö Golfklubb på Ekerö, Stockholm. En golftävling för tjejer och kvinnor.

Pressmeddelande -

Stockholm slår ett slag för kvinnohjärtat och Hjärtgolfen

Den 10 juni spelas 1,6 & 2,6 miljonerklubbens årliga golftävling, Hjärtgolfen, på Mälarö Golfklubb Skytteholm på Ekerö, Stockholm. En golftävling för tjejer och kvinnor som spelas på tio banor runtom i Sverige med slutfinal på Hooks Herrgård. Första pris är en resa till Mallorca där vinnaren får spela i Prinsessan Birgittas Golf Tournament.

Söndagen den 10 juni, spelas Hjärtgolfen på Mälarö GK Skytteholm. Alexandra Charles von Hofsten, ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben, kommer att närvara och vara prisutdelare. Hjärtgolfen spelas på tio golfklubbar runtom i landet - från Barsebäck i Skåne till Luleå i Norrbotten. Golftävlingen avslutas den 11 augusti på Mälarbadens GK i Södermanland. Vinnarna från deltävlingarna går vidare till en slutfinal på Hooks Herrgård den 19 augusti.

Första pris är en vinnarresa i september till Mallorca. Vinnaren får spela i Prinsessan Birgittas Golf Tournament 2018. Finalpriset innebär resa, boende och startavgift till hela tävlingen under tre dagar.

Hjärtgolfen är bra för din hälsa och bidrar samtidigt till forskningen på kvinnors hälsa. Genom startavgiften skänker alla deltagare pengar direkt till forskningen på kvinnohjärtat. Förra året deltog totalt cirka 900 personer i Hjärtgolfen och insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa samlade in 75 000 kronor till forskningen på kvinnohjärtat.

Hjärtgolfen arrangeras av 1,6 & 2,6 miljonerklubben i samarbete med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

För mer information kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben, eller Annika Norén,
annika.noren@malarogk.se
Mer information finns på http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/visa/?id=2376

HJÄRTGOLFEN 19 MAJ – 11 AUGUSTI 2018

Bryngfjordens GK/Karlstad 19 maj www.bryngfjorden.com

Läckö GK/Kållandsö 20 maj www.lackogk.se

Öijareds GK/Floda, Göteborg 6 juni www.oijared.se

Mälarö GK Skytteholm/Ekerö 10 juni www.malarogk.se

Vetlanda GK/Vetlanda 17 juni www.vetlandagk.com

Luleå GK 1 juli www.luleagolf.se

Kårsta GK/Örebro 21 juli www.karstagk.se

Lundsbrunns GK 29 juli www.lundsbrunngk.com

Barsebäck GCC 7 aug www.barsebackresort.se

Mälarbadens GK/Torshälla 11 aug www.malarbadensgk.se

Finalen äger rum på Hooks Herrgård den 19 augusti.

Vinnarresa till Mallorca, Prinsessan Birgittas Golf Tournament 6 - 8 september. 

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige