Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Stressrelaterad psykisk ohälsa

Pressmeddelande   •   Sep 17, 2015 09:35 CEST

Stress under en längre tid kan leda till allvarlig sjukdom som att man ”går in i väggen”. Hur kan man se tecken på ohälsosam stress i tid?

Stressrelaterad psykisk ohälsa- en kvinnofråga och Äldreboende- hur gör man?, Från Dramaten till riksdagen, är alla ämnen som 1,6&2,6miljonerklubben tar upp vid seminariet i Stockholm.

Stress under en längre period kan leda till allvarlig sjukdom som t.ex. utmattningssyndrom; att man ”går in i väggen”. Alexander Wilczek, överläkare och verksamhetschef vid Ersta Psykiatriska klinik, berättar om vad stress betyder för människan och hur man kan bli observant på tecken på ohälsosam stress.

Christine Tell, ansvarig vid Ersta diakonis äldreomsorg, reder ut och förklarar kring viktiga frågor som t.ex.: Hur väljer man ett passande boende? Vad är skillnaden mellan trygghetsboende, seniorboende och äldreboende? Vad gör en biståndshandläggare?

Solveig Ternström berättar också om och läser ur sin aktuella bok om de omtumlande åren som riksdagsledamot efter nästan 50 år som skådespelare vid Dramaten.

Mer info:

http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/visa/?id=2020

Datum: 23 sep

Tid: 18:00-20:45

Plats: Ersta diakoni, Erstagatan 1K, Stockholm

Kontakt:

Linda Lindberg kommunikatör, linda@1.6miljonerklubben.com 08-122 112 25

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.