Gå direkt till innehåll
Succé för insamlingskampanjen för forskning på kvinnors hjärta, Woman in Red
Succé för insamlingskampanjen för forskning på kvinnors hjärta, Woman in Red

Pressmeddelande -

SUCCÉ FÖR ÅRETS INSAMLING TILL KVINNOHJÄRTAT

Imorgon, 16 april, slår årets sista Woman in Red ett slag för kvinnohjärtat i Falun. I år har cirka 4000 personer besökt Woman in Reds seminarier om den medicinska forskningen på kvinnohjärtat. Kampanjen har pågått under mars och april på 21 orter runtom i landet, från Luleå i norr till Malmö i söder.

Den 16 april kommer årets Woman in Red att avslutas i Falun. Överläkare KRISTINA HAMBRAEUS, verksamhetschef Kardiologen vid Falu lasarett, informerar om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar. Kristina Hambraeus klinik har fått pris för bästa hjärtinfarktsvård i Sverige. Hon informerar arbetet med en sjuksköterskebaserad uppföljning för patienter som fått hjärtinfarkt. Dessutom kommer Kicki Engvall, Swedbank Robur, att berätta om börsens miljöpåverkan.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar, som är en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänhet inte tillräcklig. KampanjenWoman in Redsprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Dag: 16 april kl 17-19
Plats: Swedbank, Åsgatan 17, Falun

För mer information kontakta: Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com, tel 0709-969599.

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11