Gå direkt till innehåll
Succen fortsätter!

Pressmeddelande -

Succen fortsätter!

Bianca och Leones Lyckopodd fortsätter! Nu kommer fjärde säsongen av Lyckopodden med Bianca och Leone. Nya intressanta gäster och experter, spännande ämnen som ger upphov till både skratt och förfäran.

Gästerna den här säsongen är bl. a Helena Bergström, Kakan Hermansson, Jens Lapidus och Annika Östberg, programmen kommer handla om sexuella trakasserier, att bli äldre, pojkvännen, att nå sina drömmar, hygien, prostitution och många andra spännande ämnen.

1,6&2,6miljonerklubbens samarbetspartner och sponsor till podden är Philips och kommer i ett avsnitt berätta om hur munhygien hör ihop med hjärthälsan med hjälp av professorn Birgitta Söder.

Om Lyckopodden
Våren 2014 lanserade 1,6 & 2,6 miljonerklubben sin podcast ”Bianca och Leones Lyckopodd” och det blev en succé med 100 000 lyssnare redan första säsongen. Det varit sommaruppehåll men nu kommer nya avsnitt med nya gäster som programledarna Leone Milton och Bianca Meyer möter varje vecka för att diskutera kvinnors hälsa och välmående.

– Vi vill göra en podd som på ett varmt sätt tar sig an problemen och utmaningarna med att vara kvinna idag och som varvar lättsamhet och skratt med allvar och kunskap, säger programledarna Leone Milton och Bianca Meyer som båda är ambassadörer för 2,6 miljonerklubben som riktar sig till kvinnor upp till 45 år.

Nya avsnitt varje fredag

Podcasten sänds varje onsdag under kommande tio veckor. Man når sändningen via 2,6miljonerklubben.com och Itunes.

Podcasten är ett samarbete mellan 2,6 miljonerklubben och Philips.

Här hittar du podden: 2.6miljonerklubben/Lyckopodden

Kontakt: Linda Lindberg, kommunikatör, linda@1.6miljonerklubben.com 08-122 112 25

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige