Gå direkt till innehåll
Svenska Kalenderflickorna enligt Bingo Rimér

Pressmeddelande -

Svenska Kalenderflickorna enligt Bingo Rimér

 

PRESSMEDDELANDE                                                            17 november 2011

- Missa inte kalenderflickornas mingel och signering den 19 december på So Stockholm!

1,6 miljonerklubbens Svenska Kalenderflickorna 2012 har fokus på hälsa och i år har flickfotografen Bingo Rimér stått bakom linsen. Kalendern bjuder på fartfyllda och passionerade bilder av välkända och starka kvinnor, bl.a. jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, rallydrottningen Tina Thörner och artisten Lill Lindfors.

Flickfotografen Bingo Rimér står bakom årets kalender från 1,6 miljonerklubben som har fokus på hälsa och passion, något svenska kvinnor prioriterar, enligt en ny undersökning. Majoriteten av de 5316 tillfrågade kvinnorna är nöjda med hur mycket de rör på sig och man motionerar främst för en bättre hälsa. Tre av fyra anser att ett aktivt sexliv ger hälsovinster och endast 4 procent röker.

- Vi är mycket glada över att se att så många kvinnor i Sverige prioriterar sin hälsa, en fråga som vi ständigt jobbar med. Fokus för 2012 års Svenska Kalenderflickorna är också hälsa, vilket känns oerhört viktigt och rimmar väl med vad 1,6 miljonerklubben står för, säger Alexandra Charles, ordförande 1,6 miljonerklubben.

Allt överskott från kalenderförsäljningen går till Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa, som bidrar till vetenskaplig forskning om kvinnohälsa. Kalendern kostar 120 kr och finns att köpa på www.1.6miljonerklubben.com, på Akademibokhandeln, Bokus och Adlibris.

Den 19 december bjuder även kalenderflickorna på mingel och signering kl. 17-20 på So Stockholm i Kungsträdgården.

Auktion med signerade fototavlor med kalenderflickorna
Fram till den 26 november pågår även auktioner av signerade fototavlor med årets kalenderflickor, på Tradera. Buda hem en originell julklapp här: http://kampanjer.tradera.com/promo/kalenderflickorna2012. Samtliga bilder är tagna av Bingo Rimér och pengarna från auktionen går till Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Läs mer om resultaten från undersökningen i rapporten Svenska kvinnor om levnadsvanor, sex och motion: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/1-6-miljonerklubben/document/list

Pressbilder: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/1-6-miljonerklubben/image/list.

För mer information:
Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben, tel: 0708–28 09 11
e-mail: alexandra.charles@telia.com

Eva Maria Lemker, projektledare 1,6 & 2,6 miljonerklubben, tel: 0708-64 63 61
e-mail: eva-maria@1.6miljonerklubben.com


Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor!
1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com.

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material