Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Tillsammans mot depression i pandemins tid!

Pressmeddelande   •   Okt 09, 2020 08:13 CEST

I specialistpanelen ingår överläkare och chef för internetpsykiatrin Cecilia Svanborg, Professor Mikael Landén, Ambassadör för (H)järnkoll Tove Lundin. Det blir musik med Gladys del Pilar. Alexandra Charles och Simon Kyaga presenterar kvällen.

Välkommen till Mental Health Evening måndag den 12 oktober kl. 18.30.

Arbetet för Psykisk Hälsa är viktigare än någonsin. På grund av pågående pandemi ökar risken att drabbas ytterligare. 1,6 & 2,6 miljonerklubbens och Fonden för Psykisk Hälsas gemensamma arbete för psykisk hälsa fortsätter.

Depression har länge varit vår vanligaste folkhälsosjukdom. Det påverkar stämningsläget så det kraftigt förskjuts från det normala. I värsta fall kan depression utan behandling vara ett livshotande tillstånd då ett vanligt symtom är att hopp om att det kan bli bättre försvinner och tankar på att ta sitt liv ofta förekommer.

Under webbinariet "Tillsammans mot depression" kommer läkare och forskare inom området tillsammans med människor med egna erfarenheter dela med sig om vad depression är och hur det kan behandlas. Nya metoder och vad forskning hittills lett fram till kommer lyftas fram. Vi får en inblick i framtida och bättre behandlingsmetoder.

I specialistpanelen ingår överläkare och chef för internetpsykiatrin Cecilia Svanborg, Professor Mikael Landén, Ambassadör för (H)järnkoll Tove Lundin. Kvällen inramas av musik med Gladys del Pilar och hennes kör samt Alexandra Charles von Hofsten och Simon Kyaga som moderatorer.

Under kvällens livesändning ges tittarna möjlighet att chatta med en expert-panel där bl.a. Martin Schalling, professor och ordförande i Fonden för Psykisk hälsa och Maria H Larsson, Fonden för Psykisk hälsa, svarar direkt på deras frågor.

Du deltar enkelt via din dator, surfplatta eller mobil.

Media bokar deltagarplats här - kostnadsfritt

Läs mer om evenemanget och boka din biljett här

#tillsammansmotdepression #psykiskhälsa

Webinarproducent Annette Lefterow

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.