Gå direkt till innehåll
Den 19 mars kommer Woman in Red till Umeå för en jämställd hjärtsjukvård.
Den 19 mars kommer Woman in Red till Umeå för en jämställd hjärtsjukvård.

Pressmeddelande -

Umebor slår ett slag för kvinnohjärtat

Torsdagen den 19 mars slår hundratals Umebor ett slag för en jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom Woman in Red. Helena Norberg, doktorand i kardiologi vid Umeå Universitet tilldelas årets stipendium av stiftelsen Kvinnor & Hälsa.   Woman in Red är en landsomfattande kampanj som uppmärksammas i 17 städer och  syftar till att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar.

Den 19 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med stiftelsen Kvinnor & Hälsa på de senaste nyheterna inom forskningen om kvinnohjärtat. Kvinnor & Hälsas forskningsstipendiat Helena Norberg, doktorand i kardiologi, informerar om sin forskning, hur vi säkerställer jämlik behandling av hjärtsvikt. Överläkare Anette Sandström och ST-läkare Linn Skoglund, som är engagerade i forskningsprojektet SCAPIS, föreläser om vad vi vet och inte vet om hjärt-kärlsjukdom. Kvällen bjuder på medicinsk forskning varvat med underhållning på REX i Umeå.

För mer information och intervjuer, kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com eller 0709-969599.

Läs mer på www.1.6miljonerklubben.com 

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material