Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

UPPSALABOR SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Pressmeddelande   •   Feb 19, 2020 13:19 CET

Den 17 mars kommer Woman in Red till Uppsala för en jämställd hjärtsjukvård

Tisdagen den 17 mars slår hundratals Uppsalabor ett slag för en jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom Woman in Red. En landsomfattande kampanj som uppmärksammas i 17 städer. 

Den 17 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med stiftelsen Kvinnor & Hälsa på de senaste nyheterna inom forskning på kvinnohjärtat. Kardiologen Nina Johnston och professor Cecilia Linde informerar om kvinnors stress och hjärtproblem. Anna-Lena Brundin underhåller.

I år delar 1,6 miljonerklubben ut stiftelsen Kvinnor & Hälsas forskningsstipendier.  Uppsalabon med. dr. Mirjam Ljunggren från Akademiska Sjukhuset i Uppsala är en av de fyra forskarna som tilldelas stipendium för sin forskning "Sömnapné kan ha stor effekt på hjärt-kärlsjukdom bland kvinnor".  Woman in Red kampanjen syftar till att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar.

Se hela programmet på www.1.6miljonerklubben.com

För mer information, bilder, intervjuer - kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com, tel 0709-969599

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com