Gå direkt till innehåll
Välkomna till lansering av Svenska Kalenderflickor och Män 2014

Pressmeddelande -

Välkomna till lansering av Svenska Kalenderflickor och Män 2014


Välkomna till lansering av Svenska Kalenderflickor och Män 2014

Lanseringen sker i Stockholm den 17 oktober. Exakt tid och plats meddelas senare.

Kultur är tema för kalendern 2014 där kulturprofiler som Ernst Kirschsteiger, Babben Larsson med flera delar med sig av sin syn på livet-

Svenska Kalenderflickorna är ett signum för 1.6 och 2,6miljonerklubben och har getts ut sedan 2005. Varje år med ett nytt tema. För nästa år gäller kultur i alla former. Kända profiler däribland Helena Bergström, Tommy Körberg och Anna Maria Corazza Bildt delar med sig av sina tankar om livet på svartvita bilder tagna av fotograferna Veronica Cambell och Angelica Engström.  

Alla intäkter för kalendern går till forskning på prostatacancer och gynekologisk cancer. Att kultur har positiva effekter på vår hälsa är vetenskapligt bevisat. Våra erfarenheter i samband med forskningsprojektet Kulturpaletten ger dessutom stöd åt den bilden. 

 - Därför känns kultur som ett naturligt val denna gång, säger Alexandra Charles som är ordförande för 1,6 och 2,6miljonerklubben.    

I 2014 års kalender medverkar:

Björn och Pernilla Skifs

Babben Larsson

Alexandra Charles och Carl Jan Granqvist

Pernilla Parszyk och Carina Perenkranz

Kattis Ahlström

Anna Maria Corazza Bildt

Helena Bergström

Maria Montazami

Ernst och Ulla Kirchsteiger

Barbro Ehnbom och Karin Ehnbom Palmqvist

Margot Wallström

Tommy Körberg

Mark Levengood

Eva Bojner Horwitz och Töres Theorell  

För mer information och anmälan vänligen kontakta

Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben, tel: 0708–28 09 11

E-mail: alexandra.charles@alexandracharles.se

Ranna Kas Hanna, projektledaret 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Tel: 0708-64 02 62

E-mail: ranna@1.6miljonerklubben.com

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige