Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Webinar - Hur kan vi leva länge men också ha ett bra liv så länge vi lever?

Pressmeddelande   •   Nov 27, 2020 16:47 CET

Lev länge och väl är titeln på boken som presenteras under kvällens webinar.

Professor Kerstin Brismar bjuder på sina bästa råd och tips för att du ska kunna leva länge och väl, i ett personligt samtal under ledning av Alexandra Charles von Hofsten. 

Vi vill alla leva länge men också ha ett bra liv så länge vi lever. Professor Kerstin Brismar har jobbat med de så kallade livsstilssjukdomarna under hela sitt läkarliv, hon om någon vet hur vi ska göra för att minska risken för sjukdomar på ålderns höst. I sin nya bok Lev länge & väl delar hon med sig av sin samlade kunskap, det hon lärt sig under sina år som verksam läkare och forskare.

Det är aldrig för sent att lägga om sina vanor, även när man kommit en bit upp i åren. Det finns många fördelar och snabba resultat att vinna med små förändringar i ditt dagliga liv som påverkar sömn, kost, motion, stress, alkohol mm, många faktorer som påverkar sjukdomar som diabetes typ 2, hjärtkärlsjukdomar, cancer och demenssjukdom.

Professor Kerstin Brismar forskar i endokrinologi och diabetes vid Karolinska Institutet och har skrivit ett antal succéböcker för att hjälpa människor att leva ett bättre och längre liv. Hon är själv ett levande exempel på att det är möjligt att hålla igång långt upp i ålder, då hon ännu vid 75 års ålder är fullt verksam som läkare, expert och föreläsare.

Vi sänder live onsdag den 2 december kl. 18.30

Detta webinar arrangeras i samarbete med Norstedts förlag.

Anmäl dig här

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.