Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Woman in Red i Göteborg – en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

Pressmeddelande   •   Feb 22, 2013 17:34 CET

I samband med den internationella kvinnodagen i mars drar kampanjen Woman in Red igång för åttonde året i rad. Kampanjen är mycket viktig - den handlar om att rädda liv. Ändamålet är att samla in pengar till medicinsk forskning på kvinnohjärtat och sprida kunskap om detta livsviktiga ämne. En pin i form av en röd sko, designad av Lotta Lewenhaupt, säljs till förmån för forskning om kvinnohjärtat.

Idag är hjärt- och kärlsjukdom den vanligaste dödsorsaken bland svenska kvinnor. Trots detta vet vi för lite om kvinnohjärtat. För att öka vår kunskap och samla in pengar till forskning på kvinnors hjärtan driver 1,6 & 2,6 miljonerklubben och insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa kampanjen Woman in Red – med hjärtat i fokus!

I år delas 925.000 kronor  ut som stipendier för att uppmuntra forskning med ett genusmedicinskt perspektiv. Årets stipendiater är; Nina Johnston, Carina Carnlöf, Per Insulander, Hilde Brekke och Hanna Olausson.  

Woman in Red – Göteborg 10 mars

Välkommen till en inspirerande dag med föreläsningar, underhållning, mingel och modevisning! Låt dig inspireras och motiveras till en god hjärthälsa genom livets alla förändringar.

 

På programmet

Alexandra Zazzi och Eva Rice hälsar välkomna. Moderator: Pernilla Warberg

Brustet hjärta - ett litterärt uttryck eller en vanlig sjukdom i Sverige? Elmir Onerovic, kardiolog och forskare vid Sahlgrenska Universitetssjukhus

Sömnapné - en kvinnofälla? Tengya Wang, AT-läkare och forskare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Ät för hjärtat! Maria Wirén, legitimerad dietist, delar med sig av den senaste forskningen om sambandet mellan mat och hälsa. Alexandra Zazzi ger oss värdefulla tips om hur man fixar god mat som också är bra för hjärtat.

Modevisning

 

Tid: Söndag 10 mars kl.12.00 - 16.00

Plats: Elite Park Avenue, Kungsportsavenyen 36-38, Göteborg

 

För mer information kontakta Pia Gefvert, 1,6 & 2,6 miljonerklubben, email.pia@1.6miljonerklubben.com eller tel. 0766-36 89 40

 

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.