Gå direkt till innehåll
Woman in Red i Ljusdal – en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

Pressmeddelande -

Woman in Red i Ljusdal – en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

I samband med den internationella kvinnodagen i mars drar kampanjen Woman in Red igång för åttonde året i rad. Kampanjen är mycket viktig - den handlar om att rädda liv. Ändamålet är att samla in pengar till medicinsk forskning på kvinnohjärtat och sprida kunskap om detta livsviktiga ämne. En pin i form av en röd sko, designad av Lotta Lewenhaupt, säljs till förmån för forskning om kvinnohjärtat.

Idag är hjärt- och kärlsjukdom den vanligaste dödsorsaken bland svenska kvinnor. Trots detta vet vi för lite om kvinnohjärtat. För att öka vår kunskap och samla in pengar till forskning på kvinnors hjärtan driver 1,6 & 2,6 miljonerklubben och insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa kampanjen Woman in Red – med hjärtat i fokus!

I år delas 925.000 kronor  ut som stipendier för att uppmuntra forskning med ett genusmedicinskt perspektiv. Årets stipendiater är; Nina Johnston, Carina Carnlöf, Per Insulander, Hilde Brekke och Hanna Olausson.  

Woman in Red – Ljusdal 8 mars

Välkommen till en inspirerande dag med föreläsningar, underhållning, mingel och modevisning! Låt dig inspireras och motiveras till en god hjärthälsa genom livets alla förändringar.

 

På programmet

Tina Lejonberg hälsar välkommen

Gunilla Kindstrand, Chefredaktör Hälsinge tidningar inledningstalar

"Är hjärtats rytmstörningar annorlunda för kvinnor än för män?" Carina Carnlöf, Leg Sjuksköterska, Hjärtkliniken, Karolinska sjukhuset.

Sång av Tina Lejonberg

Senaste forskningen om sambandet mellan mat och hälsa, Maria Wirén, Leg dietist

Modevisning

Artistuppträdande med bl.a. Tina Lejonberg, Alexander Cundell från X Factory sjunger själv och tillsammans med Therese Crosson som också sjunger solo, en trio flickor från Estetiska linjen på Slottsgymnasiet sjunger. All denna skönsång blandas med fartfylld dansuppvisning av Delsbo Dansklubb.

 

Tid: Fredag 8 mars kl.18.00-21.00

Plats: Slottegymnasiets aula, Ljusdal

För mer information kontakta Pia Gefvert, 1,6 & 2,6 miljonerklubben, email.pia@1.6miljonerklubben.com eller tel. 0766-36 89 40


 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material