Gå direkt till innehåll
Woman in Red i Stockholm – en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

Pressmeddelande -

Woman in Red i Stockholm – en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

I samband med den internationella kvinnodagen i mars drar kampanjen Woman in Red igång för åttonde året i rad. Kampanjen är mycket viktig - den handlar om att rädda liv. Ändamålet är att samla in pengar till medicinsk forskning på kvinnohjärtat och sprida kunskap om detta livsviktiga ämne. En pin i form av en röd sko, designad av Lotta Lewenhaupt, säljs till förmån för forskning om kvinnohjärtat.

Idag är hjärt- och kärlsjukdom den vanligaste dödsorsaken bland svenska kvinnor. Trots detta vet vi för lite om kvinnohjärtat. För att öka vår kunskap och samla in pengar till forskning på kvinnors hjärtan driver 1,6 & 2,6 miljonerklubben och insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa kampanjen Woman in Red – med hjärtat i fokus!

I år delas 925.000 kronor  ut som stipendier för att uppmuntra forskning med ett genusmedicinskt perspektiv. Årets stipendiater är; Nina Johnston, Carina Carnlöf, Per Insulander, Hilde Brekke och Hanna Olausson.  

 

Woman in Red i Stockholm den 6 mars

Välkommen till en interssant, spännande och lärorik helkväll med föreläsningar på temat kvinnohjärtats hälsa och ohälsa. Det blir även musik, modevisning, mingel och stipendieutdelning! 

Artistduon Lise & Gertrud, klarinettisten Marcus Forss och sångtrion Vocalettes tar oss med till musikaliska höjder och kvällen avslutas med en sprakande modevisning med kända mannekänger i rött. Yogaprofilen Camilla Lund Elander låter oss känna på skrattyogans välgörande inverkan.

 

Medverkande

Ewa Björling, handelsminister

Göran Hägglund, socialminister

Birgitta Ohlsson, EU-minister

Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Karin Schenck-Gustafsson, professor, chef för centrum för genusmedicin, KI

Lise&Gertrud, två stämmor och en cello

Marcus Forss, klarinettist

Vocalettes, sångtrio med Maria Wells, Pernilla Cowan och Hanna Wanngård

Camilla Lund Elander, yogainstruktör

Viveka Frykman Kull, överläkare, hjärtkliniken Danderyds Sjukhus

Latifa Lindeberg, legitimerad dietist

 

Tid: Onsdag den 6 mars kl. 16.00 - 21.00

Plats: Oscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm

 

För mer information kontakta Pia Gefvert, 1,6 & 2,6 miljonerklubben, email.pia@1.6miljonerklubben.com eller tel. 0766-36 89 40


 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material