Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Woman in Red i Umeå – en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

Pressmeddelande   •   Feb 24, 2013 12:38 CET

I samband med den internationella kvinnodagen i mars drar kampanjen Woman in Red igång för åttonde året i rad. Kampanjen är mycket viktig - den handlar om att rädda liv. Ändamålet är att samla in pengar till medicinsk forskning på kvinnohjärtat och sprida kunskap om detta livsviktiga ämne. En pin i form av en röd sko, designad av Lotta Lewenhaupt, säljs till förmån för forskning om kvinnohjärtat.

Idag är hjärt- och kärlsjukdom den vanligaste dödsorsaken bland svenska kvinnor. Trots detta vet vi för lite om kvinnohjärtat. För att öka vår kunskap och samla in pengar till forskning på kvinnors hjärtan driver 1,6 & 2,6 miljonerklubben och insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa kampanjen Woman in Red – med hjärtat i fokus!

I år delas 925.000 kronor  ut som stipendier för att uppmuntra forskning med ett genusmedicinskt perspektiv. Årets stipendiater är; Nina Johnston, Carina Carnlöf, Per Insulander, Hilde Brekke och Hanna Olausson.  

Woman in Red – Umeå 6 mars

Välkommen till en inspirerande dag med föreläsningar, underhållning, mingel och modevisning! Låt dig inspireras och motiveras till en god hjärthälsa genom livets alla förändringar.

På programmet

Christine Hanell, 1,6 & 2,6 miljonerklubben, hälsar välkommen

Hjärtebra mat, Lina Strömvall, leg dietist IKSU

Motion för ett starkare hjärta, Lina Strömvall, lic personlig tränare IKSU

RING Quartet, kvinnlig Barbershopsång

Modevisning, Eeva af Umeå, Pagelle, Boutique UNO, Carizma och Mina Widding

 

Tid: Onsdag 6 mars kl.18.30-21.20

Plats: Milkagård, Folkets Hus, Umeå

 

För mer information kontakta Pia Gefvert, 1,6 & 2,6 miljonerklubben, email. pia@1.6miljonerklubben.com eller tel.0766-36 89 40

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument